Чрез краудфъндинг платформа – така звездата от Скъпи наследници“ Лорина

...
 Чрез краудфъндинг платформа – така звездата от Скъпи наследници“ Лорина
Коментари Харесай

Лорина Камбурова събира 9300 долара за албум

 Чрез краудфъндинг платформа – по този начин звездата от „ Скъпи наследници “ Лорина Камбурова събира средства за реализацията на първия албум на групата си с Росен Пенчев (Ross`n Lorina). Двамата показаха дебютния си видеоклип към песента „ Илюзия “ преди година, а към днешна дата имат намерение да съберат 12 части, някои от които към този момент са изпълнявани онлайн, в диск.
За задачата артистите набират 9300 $ посредством уеб страницата Indiegogo, посредством който и режисьорът Ники Илиев наскоро добави бюджета си за последния му филм „ Нокаут, или всичко, което тя написа “. Логиката на уеб страницата допуска потребителите да дават финансови инжекции на оповестените планове, в подмяна на което получават разнообразни дарове. Така, в случай че подкрепите албума на Ross`n Lorina – 4U, с 5 $, да вземем за пример, ще получите копие от диска, постер и две перца за китара.

Ако заделите $2000 от джоба си пък ще се превърнете в общоприет спонсор на плана.

Времето, в което можете да ударите финансово рамо на групата, е един месец. Към момента 4U е подсилен от 10 индивида, или с 500 $. „ Целта ни е да издадем албума през декември 2018 година, в точния момент за коледните празници “, изясняват изпълнителите в платформата.

Съвместният им път на сцената започва преди пет години. „ И двамата сме артисти и разумно – запознахме се на филмовия сет. Постепенно започнахме да градим репертоар, като на живи осъществявания пеехме и кавъри на обичаните ни песни. Към сегашния миг имаме сбирка от 30 истински творби. Записали сме 4 песни в студио и сме осъществили 3 видеоклипа “, изясняват още Камбурова и Пенчев.

За основаването на 4U двамата ще работят още с музикантите Калин Жечев (клавирни, беквокали), Добромир Вълков (барабани), Васил Смоков (китара) и Смилен Славестенски (бас). Автор на композициите и текстовете е самият Пенчев.

Ross`n Lorina надалеч не е първата група, която издава албум благодарение на своите почитатели. Още през 2009 година „ Аявис “ се направиха краудфъндинг „ онлайн “ за диска им Made By Friends. Музикантите, отпред с вокалиста Михаил Стефанов, помолиха меломаните да спонсорират плана им, който стана пазарен факт година по-късно. Така, Made By Friends остана в историята като първият български албум, в който вземат участие повече от 200 продуцента, като имената на всички участваха и на обложката на диска.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР